Demonstratie Identitair Verzet afgelast na verloren rechtszaak

DEN HAAG - Identitair Verzet heeft de demonstratie die voor zondag gepland stond afgelast. De extreemrechtse beweging wilde demonstreren bij de As-Soennah moskee in Den Haag, maar burgemeester Krikke verplaatste de demonstratie naar de Koekamp. De rechter besloot vrijdag dat dat besluit terecht was. Identitair Verzet heeft daarom besloten dat de demonstratie helemaal niet doorgaat.
'Met pijn in ons hart hebben wij besloten de demonstratie af te zeggen. Vanwege oproepen tot blokkades van extreemlinks en de dreigende taal op sociale media van salafisten verplaatste de burgemeester onze demonstratie van een locatie op zichtbare afstand van de As-Soennah moskee naar een grasveldje naast het Malieveld', zegt Identitair Verzet in een verklaring op hun website.
'Wij willen de honderden mensen bedanken die de moeite wilden nemen om ons te ondersteunen bij de demonstratie. Wij roepen op tot spontane protesten tegen salafisme. Organiseer jezelf, neem contact op met gelijkgestemden, wees creatief! Spontane protesten valt onder de vrijheid van meningsuiting! Wel drukken wij mensen die de straat op willen gaan op het hart om binnen de kaders van de wet te blijven en onze geweldloze lijn voort te zetten', aldus de organisatie.

Stijd tegen salafistisch gedachtengoed

Identitair Verzet stapte naar de rechter omdat zij voor de deur van de As-Soennah wilden demonstreren. De extreemrechtse beweging strijdt tegen het salafistische gedachtengoed en wil dat de moskee de deuren sluit.