Politie stuurt actiegroep Identitair Verzet weg uit Nootdorp

NOOTDORP - De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet heeft de politie zondag flink bezig gehouden. Zo'n veertig leden van Identitair Verzet zijn zondagmiddag door de politie weggestuurd toen de groep zich had verzameld op de Gildeweg in Nootdorp. Daarna dook de groep op in verschillende plaatsen, zoals in Leiden.

Ook werden auto's van leden van de actiegroep onderzocht. Er er is niemand aangehouden. Eerder deze week blies de extreemrechtse actiegroep een demonstratie bij de As-Soennah moskee in Den Haag af, omdat de rechter meeging in een verbod van burgemeester Pauline Krikke om te demonstreren in de Haagse wijk Groente- en Fruitmarkt. Als alternatieve locatie voor de demonstratie heeft Krikke de Koekamp bij het Centraal Station aangewezen.

De leden van Identitair Verzet hebben vooralsnog geen gebruikgemaakt van deze locatie om te demonsteren. Bij de As-Soennah moskee is het tot nu toe rustig gebleven. In Leiden doken ze later in de middag op bij de Al Hijra moskee aan het Ter Haarplein.

LEES OOK: Rechter beslist over demonstratie bij As-Soennah moskee: vier vragen en antwoorden

Meer over dit onderwerp:
IDENTITAIR VERZET AS-SOENNAH MOSKEE DEMONSTRATIE
Deel dit artikel: