17-jarige Zoetermeerder langer vast voor schietpoging Delft

ZOETERMEER - De 17-jarige Zoetermeerder die is aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Delft, blijft dertig dagen langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hij zou iets te maken hebben met een schietincident op 8 oktober voor de deur van een coffeeshop in de Breestraat in Delft.

De 17-jarige verdachte werd vrijdag 19 oktober opgepakt in het centrum van zijn woonplaats Zoetermeer. Na zijn arrestatie zijn op twee plaatsen doorzoekingen gedaan. Wat precies zijn betrokkenheid is geweest bij het incident, wordt onderzocht.

Eerder al werd een een 21-jarige Zoetermeerder aangehouden. Het OM beschikt over aanwijzingen dat hij mogelijk een vluchtauto heeft bestuurd die zou zijn gebruikt bij het schietincident.


Man met schotwond

Op 8 oktober probeerden twee verdachten op een coffeeshop te schieten. Toen ze ervandoor gingen op een scooter, schoot de politie. Later werd een 18-jarige man met een schotwond bij het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer gebracht. Hij overleed aan zijn verwondingen. Of het om de verdachte ging op wie de politie heeft geschoten, wordt nog onderzocht.

LEES OOK:

Deel dit artikel: