West Wekker: duurzame N211 open en Hagenaar voor de rechter om invoeren 1100 kilo drugs

REGIO - Goedemorgen! De N211 tussen Poeldijk en Den Haag is omgebouwd tot de eerste CO2-negatieve weg van Nederland. En een 48-jarige Hagenaar staat voor de rechter omdat hij betrokken zou zijn bij het smokkelen van 1125 kilo cocaïne. Lees de West Wekker en je bent weer helemaal op de hoogte!

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De eerste C02-negatieve weg wordt vandaag geopend tussen Den Haag en Poeldijk. En wij zijn daarbij. Voor de aanleg van deze weg (N211), die meer CO2 compenseert dan dat er vrijkomt bij de renovatie en de levensduur van de weg, is gebruik gemaakt van een mix aan nieuwe en doorontwikkelde innovaties.
  • Zeven mannen uit Den Haag, Utrecht, Tiel en de VS, worden verdacht van invoer 1125 kilo drugs die waren verstopt in drie containers uit Ecuador met bevroren heek, een kabeljouwachtige witvis. De drugs met een straatwaarde van 22 miljoen euro gingen via de haven naar een bedrijf in Zaandam. Vandaag komt de zaak voor de rechter.

Weer: de dag begint zonnig, maar daarna zal de bewolking toenemen en kan er regen vallen. Er is een matige wind en het wordt ongeveer 14 graden.

Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag op pad met de auto? Check dan hier de actuele files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Vanwege een brand moesten gisteravond zo'n 400 bezoekers het Stadstheater Zoetermeer verlaten. Er vielen geen gewonden. De brandweer onderzoekt wat de oorzaak van de brand is.
  • Na jaren stilte maakt Het Strijkijzer, de Haagse toren naast station Hollands Spoor, sinds korte tijd weer een fluitend geluid. Een buurtbewoner klaagt over 'een hoog geluid, bijna als een alarm dat afgaat’.

Vanavond op TV West: Het Familiebedrijf (1/8)
In de nieuwe serie ‘Het Familiebedrijf’ werpen we een blik in de woon- en werkkamer van Haagse en Scheveningse ondernemersfamilies zoals de familie Van Asselt (‘t Goude Hooft), de familie Ludovici (De Waterreus), de familie Simonis (Simonis Vishandel) en de familie Hessing (Bakkerij Hessing). We volgen verschillende verhaallijnen en ontwikkelingen van zowel het gezin als het familiebedrijf in het heden en het verleden. En wat zijn de verhalen achter hun familiefoto’s? Wie is de drijvende kracht van het familiebedrijf en hoe is het om deel uit te maken van een ondernemersfamilie?

In deze aflevering:
De familie Van Asselt van restaurant/hotel ’t Goude Hooft.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: