Zeer drukke avondspits in de regio: flinke files op A4 en A13

File op de A4
File op de A4 © ANP
REGIO - Het was een extreem drukke avondspits in onze regio. In de richting van Rotterdam stonden er flinke files omdat de Beneluxtunnel korte tijd dicht is geweest. De vertraging door files op de A13 en de A4 richting Rotterdam liepen op tot een uur. Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwden voor de zeer drukke avondspits rond Rotterdam en Den Haag.
De wegen richting Rotterdam waren overvol nadat het licht in een van de tunnelbuizen van de Beneluxtunnel korte tijd was uitgevallen. Een monteur van Rijkswaterstaat heeft de verlichting inmiddels hersteld. Desondanks stond er een lange file op de A4 tot voorbij het Kethelplein. Ook op de A13 stond het stil tot aan Rotterdam.
Ook op de A4 vanaf Delft richting Amsterdam reed het over 18 kilometer langzaam. Daar waren automobilisten 60 minuten langer onderweg. Dat kwam onder meer door de rook van de brand in een schuur buiten Leidschendam die richting de snelweg waait.

Niet alleen snelwegen

Ook op provinciale wegen, zoals de N470 in Delft, de N207 bij Waddinxveen en Alphen aan den Rijn en de N14 in Leidschendam reed het stapvoets. In Den Haag, Rijswijk en Leiden stond het eveneens op veel plaatsen vast.