Ruiten ingegooid bij kinderdagverblijf Leidschendam

Ruiten ingegooid bij kinderdagverblijf Piggelmee in Leidschendam.
Ruiten ingegooid bij kinderdagverblijf Piggelmee in Leidschendam. © AS Media
LEIDSCHENDAM - Bij kinderdagverblijf Piggelmee in Leidschendam zijn zaterdagavond de ruiten ingegooid. Volgens een ooggetuige zou een groep jongeren verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.
De politie heeft even later zes verdachten aangehouden. De jongeren zijn tussen de vijftien en zeventien jaar oud en afkomstig uit Leidschendam en Den Haag. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Later worden ze verder verhoord door de politie.
Een medewerkster van het kinderdagverblijf aan de Dobbelaan vertelt aan Omroep West dat er een stoeptegel is gebruikt om het glas in een deur en een raam in te gooien. De vandalen hebben op het eerste gezicht niets meegenomen, zegt de medewerkster - die ondertussen het glas opveegt. 'Ik kom net bij het kinderdagverblijf aan, maar voor zover ik kan zien, is er niets gestolen. Het alarm is ook niet afgegaan', vertelt ze.

Ook containers in brand gestoken

Niet alleen het kinderdagverblijf was slachtoffer van vandalen; ook een afvalcontainer voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken moest het ontgelden. Deze container was in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.
Een ooggetuige heeft gezien dat een grote groep jongeren hiervoor verantwoordelijk is, weet de medewerkster van het kinderdagverblijf. 'Deze ooggetuige heeft gezien dat ze meerdere keren hebben geprobeerd met de stoeptegel de ramen in te gooien', aldus de medewerkster.