Verdachte aanslag Zoetermeerse advocaat op vrije voeten

ZOETERMEER - Een verdachte van de aanslag vorig jaar september op een Zoetermeerse advocate is door de Haagse rechtbank donderdag in vrijheid gesteld. De man zat al bijna een half jaar in voorarrest.

De advocate werd in haar kantoor aan de Jacob Leendert van Rijweg in Zoetermeer in haar gezicht gestoken door een bezoeker van het juridische spreekuur. De vrouw liep een slagaderlijke bloeding op en hield een litteken over aan het incident.

De man die ervan wordt verdacht haar in haar gezicht te hebben gestoken, een man met een hoedje, is door de politie niet opgespoord. Wel werden er drie Amsterdammers voor betrokkenheid bij de steekpartij aangehouden.

Taxichauffeur wist van niets

Een 22-jarige man uit Amsterdam zou als illegale taxichauffeur de andere verdachten van Amsterdam naar Zoetermeer gereden hebben. Hij zou niets geweten hebben van hun kwade bedoelingen. De officier van justitie verklaarde donderdag bij de rechtbank dat er niet veel bewijs tegen de chauffeur is bijgekomen. Daarom vroeg ze zelf om vrijlating van de Amsterdammer.

De twee andere verdachten blijven vastzitten. De advocaat van een van die mannen vroeg ook om opheffing van het voorarrest van zijn cliënt, maar dat verzoek werd afgewezen.

LEES OOK: Drie aanhoudingen voor neersteken advocaat in Zoetermeer

Meer over dit onderwerp:
ZOETERMEER ADVOCATE STEEKPARTIJ
Deel dit artikel: