Strengere regels moeten einde maken aan overlast van jongeren in Warmond

WARMOND - De gemeente Teylingen heeft aanvullende maatregelen genomen om overlast van jongeren rondom het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond tegen te gaan. Donderdagavond ging de gemeenteraad akkoord met een aanpassing van de algemene plaatselijke verordening (apv).

Het eiland wordt geteisterd door een groep overlastgevende jongeren. Op 4 november raakte de bewoner van een woonboot gewond nadat er illegaal vuurwerk ontplofte op zijn boot in de gemeentehaven. Omwonenden houden de groep hiervoor verantwoordelijk.

Ook werden eerder vernielingen gepleegd. Sinds maandag geldt er een samenscholingsverbod. Ook is er cameratoezicht.

Verboden te overnachten

In de apv is nu een ankerverbod opgenomen en een verbod om te overnachten op en rondom het eiland. Ook zijn er regels toegevoegd om overlast door alcohol tegen te gaan en een verbod op het uitjouwen van ambtenaren. Die regel moet ook vrouwen beschermen die uitgaan en 'allerhande opmerkingen naar hun hoofd krijgen'.

Er wordt nog gekeken naar de precieze uitvoering van het verbod, meldde de burgemeester. Zo kan de gemeente beslissen waar ze het invoeren en voor hoe lang. Zij gaat hierover in december om de tafel met twee jachthavens in Warmond en zeilvereniging De Kaag.

LEES OOK:

Deel dit artikel: