Lees hier alles over de Red Bull Knock Out van zaterdag

DEN HAAG - Het parcours op het strand van Scheveningen ligt er al een week klaar voor: de Red Bull Knock Out. Zaterdag scheuren duizend motorcrossers over het strand. De organisatie verwacht duizenden bezoekers, dus bereid je voor op een drukke dag op Scheveningen.

De organisatie adviseert om met het openbaar vervoer te komen en de auto te parkeren bij garages Laakhaven en Malieveld. In de parkeervakken aan de Strandweg mogen alleen motoren parkeren. De weg is voor overig vervoer afgesloten.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag worden er 'zolang het vanuit het oogpunt van drukte en veiligheid niet nodig is, geen straten afgesloten'. Wel zijn er twee uitzonderingen:

  • De Strandweg vanaf de rotonde Vissershavenweg tot het Adriaan Maanplein. Dit stuk is van 9 tot en met 11 november 06.00 uur afgesloten. Ook geldt hier tot en met 16 november een parkeerverbod.
  • De Strandweg tussen de rotonde Strandweg-Vissershavenweg en de Scheveningseslag. Dit stuk is ook van 9 tot en met 11 november 06.00 uur afgesloten. Hier kan 9 en 10 november niet geparkeerd worden.

'Volg aanwijzingen verkeersregelaars op'

De gemeente geeft reizigers verder het advies de aanwijzingen van verkeersregelaars en de digitale informatieborden bij de weg in de gaten te houden. Er worden volgens de woordvoerder geen extra maatregelen genomen.

Red Bull Knock Out is de grootste en zwaarste strandrace ter wereld. De race - een tweedaags motorcrossspektakel - staat voor de zesde keer op de planning op Scheveningen. Op vrijdag vindt de technische keuring van de motoren plaats, op zaterdag worden de races gehouden. Het begint om 9.00 uur. De finale race begint om 13.30 uur. Het evenement duurt tot 15.30 uur. Ook zijn er andere activiteiten op en rond het strand.

LEES OOK: Haagse wethouder De Mos klimt in graafmachine voor opbouw Red Bull Knock Out

Meer over dit onderwerp:
RED BULL KNOCK OUT SCHEVENINGEN DEN HAAG
Deel dit artikel: