Fikse strafeisen voor verkrachten vrouwen uit Leiden en Leiderdorp

DEN HAAG - Tegen de vier Vlaamse mannen die worden verdacht van de verkrachting van twee vrouwen uit Leiden en Leiderdorp in Antwerpen zijn vrijdag 'fikse celstraffen' geëist. Dat zegt een woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Omdat de zaak op verzoek van de verdediging achter gesloten deuren werd behandeld, mag het Openbaar Ministerie (OM) de exacte strafeis niet naar buiten brengen, aldus de zegsman. Volgens persbureau Belga werd zeven jaar cel geëist tegen het viertal. De rechtbank doet op 23 november uitspraak.

De twee vrouwen van begin twintig deden half maart aangifte van groepsverkrachting na een avondje stappen in de havenstad. Ze zouden bedwelmd zijn. Mohamed S. (22) en Lamine N. (20) hadden het tweetal ontmoet in een discotheek en reden hen terug naar hun hotel. Daar hadden ze seks met hen.

Ook telefoons en geld van vrouwen gestolen

Later hadden ook Tijani D. (19) en Eliel B. (20) gemeenschap met hen, aldus het OM. Ook als één of meer verdachten zich niet aan de vrouwen zouden hebben vergrepen, zijn ze volgens justitie medeplichtig omdat ze niet hebben ingegrepen. S. zei eerder dat de vrouwen hadden ingestemd met de seks.

Justitie heeft het viertal ook diefstal ten laste gelegd. Het geld en de telefoons van de vrouwen waren gestolen.

Meer over dit onderwerp:
LEIDEN LEIDERDORP
Deel dit artikel: