IN BEELD: De zwaarste strandrace op Scheveningen, de Red Bull Knock Out

DEN HAAG - De Brit Nathan Watson heeft de de Red Bull Knock Out gewonnen. Dit evenement wordt ook wel gezien als de zwaarste strandrace ter wereld, waarbij de motorcrossers tegen de natuurlijke elementen van de zee, het mulle strand en het opkomend tij moeten strijden. 1000 motorcrossers verschenen aan de start, slechts 427 haalden de finish.
De deelnemers hebben zaterdagochtend eerst een kwalificatieronde gereden die een uur duurde. De 750 snelste crossers plaatsen zich voor de finale op zaterdagmiddag. Tekst loopt door na foto's.Die begon om 13.30 uur en duurde maar liefst twee uur. Dat is lang, want een normale motorcrosswedstrijd duurt zo'n 35 minuten.
Tekst loopt door na tweet.


Tijdens deze zesde editie van de Red Bull Knock Out deden 91 motorcrossers uit Zuid-Holland mee. Zij reden over een motorcrossbaan met een lengte van 4,5 kilometer. In totaal werd hiervoor in een week tijd 80.000 kubieke meter zand verschoven om de negentien bochten en veertien jumps te maken. En wie denkt dat het evenement alleen mannen trekt, heeft het mis. Ook de 22-jarige studente Nicole van Schaik deed mee. Ze eindigde uiteindelijk als 276ste.
Tekst loopt door na tweet.


Scheuren over Haagse grachten

Stuntcoureur Robbie Maddison reed ook mee met de motorcrosswedstrijd op het Scheveningse strand. Vorige maand scheurde hij met zijn motor over het water van de Haagse grachten. Dit deed hij voor de opname van een promofilm voor de Red Bull Knock Out.