Korfballers Fortuna Delft winnen seizoensouverture van TOP Sassenheim

SASSENHEIM - De korfballers van Fortuna Delft hebben de eerste wedstrijd van het seizoen met 17-20 gewonnen van TOP Sassenheim. Het verschil tussen beide ploegen werd gedurende de wedstrijd niet groter dan vier punten.

De seizoensopener van de Korfbal League is traditiegetrouw een herhaling van de finale van vorig jaar. Daarom speelde landskampioen TOP tegen verliezend finalist Fortuna. De Sassenheimers speelden voor het eerst zonder topspeler Daniel Harmzen.

Fortuna begon voorvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-3 voorsprong. Bij rust stond het 10-12. In totaal trok de Bollenstreekclub de stand drie keer gelijk. Ze gingen in de tussenstand echter nooit voorbij de ploeg uit Delft.

Fleur Hoek
De overwinning op de landskampioen kwam voor veel volgers van het korfbal als een kleine verrassing. In de wedstrijd liet vooral Fortuna-speler Fleur Hoek van zich horen. De speelster scoorde zeven keer voor de ploeg uit Delft. Twaalf van de twintig Delftse doelpunten kwamen uit handen van een vrouw.

LEES OOK: Nederlandse korfballers pakken zevende EK-titel op rij

Meer over dit onderwerp:
KORFBAL FORTUNA DELFT TOP SASSENHEIM
Deel dit artikel: