Overval Coop Gouderak duurde slechts 20 seconden

Gouderak - De overval op supermarkt Coop in Gouderak in september duurde slechts twintig seconden. In die tijd hebben de overvallers een kassalade buitgemaakt, die later leeg is teruggevonden in een sloot in Gouda. Eén van de overvallers beweegt nogal meisjesachtig.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 november. Meer zaken zijn hier vinden.

UPDATE: Op maandag 19 november zijn twee verdachten aangehouden jongens van 16 en 19 jaar uit Gouda. Tips na de uitzending van Team West hebben de politie daarbij geholpen. Bedankt voor het meedenken!

De overval vindt plaats op zaterdag 22 september rond 18.45 uur, vlak voor sluitingstijd. Vanuit de richting van de Essendreef rennen twee in het donker geklede jongens naar de supermarkt. Eén van hen blijft bij de voordeur staan, terwijl de ander het personeel bij de kassa’s bedreigt met een scherp voorwerp.

De jongen achter de kassa wordt gedwongen om geld te geven. Hij haalt de complete kassalade eruit en geeft die mee aan de overvaller. Daarmee vertrekken ze. Het is niet bekend waar ze heen zijn gevlucht. Ruim een maand na de overval, op woensdag 24 oktober, is de lege kassalade gevonden in een sloot langs de Leeuwerikstraat in Gouda.
Meer over dit onderwerp:
opgeloste zaken
Deel dit artikel: