En weer is Leidse burgemeester zijn ambtsketen kwijt

LEIDEN - De Leidse burgemeester Henri Lenferink is opnieuw een ambtsketen kwijtgeraakt. In 2008 was er ook al een ambtsketen verdwenen. Toen ging het om de historische ambtsketen uit 1931. Deze keer gaat het om de ketting die datzelfde jaar nog werd gemaakt door studenten van de Nieuwe Academie voor Edelsmeden uit Zeist.

De burgemeester heeft deze nieuwe ambtsketen uit 2008 op dinsdagavond 2 oktober verloren. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Maar dankzij beelden van crowd control-camera's - die vanwege de 3 oktoberviering in de Leidse binnenstad hangen - heeft de politie kunnen achterhalen dat de ambtsketen op straat lag. Volgens de gemeente is te zien dat er drie jonge vrouwen langslopen en één van hen de keten opraapt. Zij liepen vervolgens richting de Haagweg.

Hoewel de burgemeester aangifte heeft gedaan van de vermissing, heeft dit nog niets opgeleverd. Op zoek naar de ambtsketen heeft de gemeente Leiden donderdag een bericht geplaatst op Facebook, waarin de hulp van haar volgers wordt ingeroepen: 'Wil degene die de keten heeft gevonden of degene die de keten nu in bezit heeft, deze naar het stadhuis terugbrengen? De eerlijke vinder wacht een leuke beloning!'

'Heel erg vervelend'

De gemeente Leiden is uiteraard niet blij met het feit dat de burgemeester Lenferink opnieuw een ambtsketen mist. Een woordvoerder omschrijft de vermissing  dan ook 'heel erg vervelend'. Gelukkig voor de burgervader kan hij beschikken over een tweede ambtsketen. Dit is een kopie van de historische ambtsketen uit 1931, die al in 2006 werd gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
LEIDEN HENRI LENFERINK AMBTSKETEN 3 OKTOBER
Deel dit artikel: