Familie en vrienden nemen met rouwstoet afscheid van vermoorde Mona Baartmans

DELFT - Familieleden en vrienden namen vrijdag afscheid van de vermoorde Mona Baartmans (79) uit Delft. Er was een rouwstoet door de binnenstad van Delft. Daarna vond de uitvaart plaats. Het lichaam van Mona Baartmans werd 1 november gevonden in een bos bij Heinenoord, in de buurt van Rotterdam. Haar zoon Ton L. (60) heeft dinsdag bekend dat hij zijn moeder heeft gedood en begraven.

De familie en vrienden verzamelden zich bij de Schaapskooi in Delft. De rouwstoet vertrok daar om 14.15 uur en stond daarna stil bij enkele markante plekken in de binnenstad. Zo deed de stoet het stadhuis en de voormalige kroeg van Mona Baartmans aan.

De rouwstoet eindigde bij Crematorium De Iepenhof Delft. Daarna keerde iedereen weer terug naar de Schaapskooi voor de condoleance.

Mona verdween na bezoek aan man in verzorgingstehuis

De 79-jarige Mona Baartmans verdween op 23 september na een bezoek aan haar man in een verzorgingstehuis aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Een dag later werd ze als vermist opgegeven.

Op zondag 30 september werd haar zoon aangehouden als verdachte. De man uit Oud-Beijerland is de laatste persoon die zijn moeder heeft gezien. Hij heeft haar opgehaald bij het Haagse verzorgingstehuis en zegt dat hij zijn moeder op het Oosteinde in Delft heeft afgezet, vlakbij haar huis.

Opsporingsprogramma's en tips

De politie zocht ondertussen met man en macht naar de vrouw. Zo werden er camerabeelden bekeken, werd er met duikers gezocht in Delftse grachten en werd er een buurtonderzoek gehouden. Verder werd de zaak behandeld in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht.

Na 'een serieuze tip' ging de politie zoeken in het bos bij Heinenoord. Daar werd niet veel later een lichaam gevonden. Na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek het te gaan om Mona Baartmans. Haar opgepakte zoon woont niet ver van het bos.

'Het ging om geld'

Hans Lips, een andere zoon van Mona, ging er toen van uit dat zijn oudere broer betrokken is bij de dood van hun moeder. 'Er is geld verdwenen en hij is gokverslaafde. Het ging om geld.'

Toen L. bekende, kwam het nieuws toch nog onverwacht voor Lips. 'Ik had het niet verwacht. Je probeert het uit je hoofd te zetten, maar het is dan toch zo.'

LEES OOK: Zes specifieke getuigen gezocht rond vermissing Mona Baartmans

Meer over dit onderwerp:
MONA BAARTMANS DELFT TON L. OUD-BEIJERLAND
Deel dit artikel: