Drie pony's dood bij brand in Voorhout

VOORHOUT - In Voorhout woedde maandagavond brand in een schuur bij een manege aan de Elsgeesterweg. Van de drie pony's die in de schuur stonden, kon er slechts één worden gered. Die was er echter zo slecht aan toe, dat de dierenarts het dier moest laten inslapen.

Op het moment dat de brand gemeld werd, was nog niet bekend dat er dieren in de schuur stonden. Wel werd de brand al snel opgeschaald om voldoende bluswater te hebben.

Toen duidelijk werd dat er pony's binnen stonden, kreeg de redding van de dieren volgens een woordvoerder van de brandweer de eerste prioriteit. Het vuur was snel onder controle, maar dat mocht voor de drie dieren niet meer baten. Twee andere paarden, die niet in de box stonden, bleven ongedeerd.


Politieonderzoek

Vorige week donderdag brandde bij dezelfde schuur ook een paardentrailer uit. Of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben, wordt onderzocht. Voorzitter Kees Zwetsloot van de Rijvereniging Voorruiters Teylingen is geschokt. 'Het is een diep drama, dat er door waarschijnlijk brandstichting drie prachtige dieren omkomen', zegt hij aangedaan.


Meer over dit onderwerp:
BRAND VOORHOUT MANEGE
Deel dit artikel: