Het rommelt in Alphense partij: Nieuw Elan zet raadslid Peter Bontekoe uit fractie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Peter Bontekoe is maandagavond uit de fractie van politieke partij Nieuw Elan in Alphen aan den Rijn gezet. Het raadslid heeft volgens mediapartner Studio Alphen een 'onoverbrugbaar verschil van inzicht met de rest van de partij'.

'Ik was redelijk verrast toen ik maandagavond in een klein comité te horen kreeg dat ik niet meer welkom ben', reageert raadslid Peter Bontekoe. Volgens hem is de nieuwe schaatsmotie de reden dat hij uit Nieuw Elan is gezet. 'Verder speelde er naar mijn weten niks. Ik heb met niemand ruzie.' Komende donderdag wordt die nieuwe motie ingediend door vrijwel de gehele oppositie in de gemeenteraad om alsnog mee te betalen aan de nieuwe 333-meter ijsbaan in Leiden. Alphen is er niet happig op om 700.000 euro mee te betalen, wat Leiden wil.

De schaatsverenigingen uit Alphen aan den Rijn, Boskoop en Koudekerk aan den Rijn stellen voor om het bedrag te splitsen: de gemeente Alphen 340.000 euro en de schaatsverenigingen 340.000 euro. 'Ik ben zelf in contact gekomen met de schaatsverenigingen. Deze clubs krijgen geen subsidie. Nu ze de helft van het bedrag zelf willen ophoesten, heb ik daar veel sympathie voor. Ik wil voor stemmen. Maar dat wordt mij niet in dank afgenomen', zegt Bontekoe tegen Studio Alphen.

Nadenken over toekomst

Bontekoe stapte in de zomer van 2017 uit CDA. Ook bij die partij was er volgens Studio Alphen sprake van een verschil van inzicht. Na enkele maanden een eenmansfractie te zijn geweest, sloot Bontekoe zich aan bij Nieuw Elan. De gewilde Boskoper is goed voor ruim 1000 stemmen uit Boskoop bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Sluit Bontekoe zich aan bij een andere politieke partij, gaat hij door als eenmansfractie of geeft hij zijn zetel terug aan Nieuw Elan? Alle drie de opties liggen open. Komende donderdag zit Bontekoe als eenmansfractie in de gemeenteraad en naar alle waarschijnlijkheid medio december ook. Dan start het kerstreces. 'Ik wil de komende weken gebruiken om na te denken. Dit is nog te vers.'

LEES OOK: Teleurstelling bij ijsclubs over schrappen 333-meter baan Leiden maar 'strijd is nog niet gestreden'

Meer over dit onderwerp:
ALPHEN AAN DEN RIJN PETER BONTEKOE
Deel dit artikel: