Park College in Alphen dagen dicht na brand

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Donderdagochtend kunnen we het onderwijs weer hervatten', denkt Marieke Jas. Ze is directeur van het Park College in Alphen aan den Rijn. Vrijdag brak daar brand uit. Sindsdien zitten de leerlingen thuis.
De brand ontstond in de keuken en heeft zich van daaruit verder verspreid door het gebouw. De helft van het schoolgebouw is de komende periode niet bruikbaar. Twee delen van het gebouw bleven gespaard.
‘In het Park College wordt speciaal onderwijs aan 90 leerlingen gegeven', vertelt directeur Marieke Jas. ‘Het kooklokaal kunnen we echt niet meer gebruiken. Dat is heel erg spijtig want die was vijf dagen in de week continu in gebruik tijdens de lessen. We hebben nog geen alternatief gevonden, we hopen dat de Gemeente Alphen ons daarbij kan helpen. Het is ongelooflijk als je ziet hoe er kei en keihard wordt gewerkt om al het roet te weg te halen, alles schoon te maken en opnieuw op te bouwen'.

Lessen beginnen donderdag weer

Donderdag kan de school dus waarschijnlijk weer open. Al houdt de directeur nog wel een kleine slag om de arm. 'Maar het is wel de verwachting.' Wat de oorzaak van de grote brand is, is niet bekend. Dat wordt door de politie onderzocht.