Grote politieactie tegen motorclub in Leiden, Den Haag en Den Hoorn

LEIDEN - De politie heeft in Leiden een kopstuk (48) van motorclub Caloh Wagoh opgepakt. Ruim 800 agenten doen woensdagochtend op zo'n veertig plekken in Nederland invallen in het onderzoek tegen de motorclub. In totaal werden zeven mensen opgepakt, onder wie Greg R. (70) in Mijdrecht. In Den Hoorn is een clubhuis doorzocht, daar was niemand aanwezig. Ook in Den Haag en Delft waren invallen.

De politie heeft bij de invallen wapens en drugs gevonden. Hoeveel is niet bekendgemaakt. Ook zijn er voertuigen, telefoons en laptops in beslag genomen.In het clubhuis aan de Veenakkerweg in Den Hoorn deed de politie onderzoek met speurhonden. De douane is ook bij het onderzoek betrokken.

Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een criminele organisatie, die in verband wordt gebracht met liquidaties. 'Wij denken dat de club zich op forse schaal bezighoudt met criminaliteit', zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher. De club valt in dezelfde categorie als Satudarah, No Surrender en Bandidos.

Kopstuk

Een van de opgepakte verdachten is Greg R. Hij staat bekend als één van de 'godfathers' van de Nederlandse misdaad. R. was jarenlang actief in de internationale drugshandel. Hij is de vader van Jesse R., die in het liquidatieproces Passage, over de Amsterdamse onderwereld, is veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Twee andere opgepakte verdachten waren in een pand waar drugs werd gevonden. Daarnaast werden er tijdens de invallen drie mensen gearresteerd die het onderzoek verstoorden.

LEES OOK: Hagenaar verdacht van liquidatie in Spijkenisse

Meer over dit onderwerp:
POLITIEACTIE MOTORCLUB CALOH WAGOH
Deel dit artikel: