'Haagse pooier brandmerkte prostituees'

DEN HAAG - Tegen een 37-jarige Hagenaar is zeven jaar cel geëist vanwege mensenhandel. De man zou twee prostituees jarenlang keihard hebben laten werken en ze bovendien van eigendomstatoeages hebben voorzien. 'Dan kon iedereen zien dat ik van hem was', zei één van de slachtoffers donderdag in de Haagse rechtbank.

Via een app hield de verdachte totale controle over de vrouwen, stelde het Openbaar Ministerie (OM). Ze moesten doorgeven of ze een klant hadden en zelfs wanneer ze naar de wc gingen. Ze mochten zelf niet over hun verdiende geld beschikken, terwijl hij daar volgens het OM juist goed van leefde.

Tekenend, noemde de officier van justitie de reactie van de verdachte toen hij in 2015 een bon kreeg. Hij zei dat de agenten 'moesten opschieten met het uitschrijven van de bekeuring, zodat zijn vrouwtje verder kon neuken om deze te betalen'.

Actief in Geleenstraat

De vrouwen durfden uiteindelijk samen aangifte te doen toen de man een paar dagen in het buitenland was. Hij zou onder meer actief zijn geweest aan de Geleenstraat in Den Haag. Donderdag 6 december doet de rechter uitspraak.

LEES OOK: Hagenaars cel in voor hulp bij mensenhandel

Deel dit artikel: