Pinner neemt geld op met pinpas van slachtoffer woningoverval

WATERINGEN - De verdachte van een woningoverval aan de Mommastraat in Wateringen is gefilmd terwijl hij geld opneemt met de pinpas van het 74-jarige slachtoffer. De vrouw kreeg de schrik van haar leven toen er plotseling een overvaller in haar slaapkamer stond. De man bedreigde haar, doorzocht het huis en vertrok met haar pinpassen.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 november. Meer zaken zijn hier vinden.

De vrouw woont aan de Mommastraat in Wateringen. Op maandag 3 september rond 5.30 uur ligt ze te slapen. Plotseling wordt ze wakker doordat ze iets bij het raam hoort. Ze roept ‘wat moet dat?’, maar wordt vrijwel direct met een zaklamp in haar gezicht geschenen.

De man die in haar slaapkamer staat vraagt of ze alleen is en zegt dat hij geld nodig heeft. Hij vertelt haar dat hij gewapend is en dat ze niet mag gillen en schreeuwen. Als ze zich daaraan houdt, dan zal hij geen geweld gebruiken.

Pinpassen meegenomen

Vervolgens gaat de man op zoek naar waardevolle spullen. Mevrouw heeft niet veel in huis, maar de overvaller vindt haar pinpassen en eist dat de vrouw haar pincodes afgeeft. Daarna vertrekt de man om te gaan pinnen bij een geldautomaat aan de Heulweg. Hij heeft twee keer 250 euro opgenomen. Meer lukte niet, omdat er een opnamelimiet op de rekening zit.

De overvaller is een donker getinte man. Bij de pinautomaat is zijn gezicht heel even te zien. Hij sprak met een accent, droeg een kort zwart jack en een petje. Tijdens het pinnen had hij een sjaal om en rugzak met opvallende rode vlakken bij zich. Die had hij meegenomen uit de woning van de vrouw. Ook droeg hij oranje met zwarte werkhandschoenen.  

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller hebben gezien in de vroege ochtend van maandag 3 september in de Mommastraat in Wateringen. Ook getuigen die hem hebben gezien bij de pinautomaat, worden gevraagd om zich te melden. Daarnaast is de politie nog op zoek naar de sjaal en de rugtas die de verdachte bij zich had bij de pinautomaat.

Herkent u de pinner of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
WONINGOVERVAL MOMMASTRAAT WATERINGEN TEAM WEST
Deel dit artikel: