Zeg 'ns Aaa-acteur Manfred de Graaf overleden

Manfred de Graaf met Carry Tefsen in Zeg 'ns Aaa
Manfred de Graaf met Carry Tefsen in Zeg 'ns Aaa © ANP
WARMOND - Manfred de Graaf, beter bekend als dokter Hans Lansberg uit de comedy Zeg 'ns Aaa is dinsdag overleden in zijn woonplaats Warmond. Dat heeft zijn dochter Fien Derman bevestigd.
De Graaf is 79 jaar geworden. Hij was al enige tijd ongeneeslijk ziek. De Graaf werd bekend door Zeg 'ns Aaa. Van de razendpopulaire sitcom werden tussen 1981 tot 1993 meer dan tweehonderd afleveringen uitgezonden bij de VARA.
Er was eigenlijk niemand die nooit keek naar de belevenissen van de huisarts en haar lawaaierige huishoudster Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen). In de serie speelde De Graaf de echtgenoot van huisarts Lydie van der Ploeg. Deze laatste rol werd gespeeld door Sjoukje Hooijmaaijer. Zij overleed in september aan de gevolgen van kanker.

De Haagsche Comedie

De Graaf speelde ook in onder meer Turks Fruit, Dagboek van een Herdershond en Goede Tijden, Slechte Tijden. De Graaf was ook een gevierd toneelspeler. Zo speelde hij bij De Haagsche Comedie en het Rotterdams Toneel. Zijn laatste voorstelling op het toneel was de theaterversie van Zeg 'ns Aaa in 2003.
Hij werd in 1939 geboren als zoon van de Roemeense diplomaat Manfred Derman. Manfred nam later de naam aan van zijn stiefvader. Op 15 januari 2003 heeft koningin Beatrix een beschikking afgegeven waarin zijn achternaam is veranderd in Derman, de achternaam van zijn in 1943 vermoorde Roemeense vader. De Graaf was zeer sportief, hij reed drie keer de Elfstedentocht. De acteur was getrouwd met Monique Spierdijk en had een dochter.