Scheveningen Light Air Show afgelast

De Scheveningen Light Air Show is afgelast vanwege het slechte weer dat verwacht wordt
Zo gaat de Scheveningen Light Air Show eruit zien. © Paul Johnson, Flightline UK
DEN HAAG - De Scheveningen Light Air Show die komend weekend zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege het slechte weer dat wordt verwacht. Dat meldt de organisatie op de site. 'Veiligheid boven alles', aldus organisator Truus van Amstel.
Komende zaterdag zou een bijzonder moment zijn voor Scheveningen. Dan zou de eerste editie van de Light Air Show plaatsvinden. Niet alleen zouden vliegtuigen een show geven voor het publiek, ook zou er vuurwerk worden afgestoken vanaf een helikopter en enkele vliegtuigen. De Light Air Show zou de afsluiter zijn van de tweehonderdste verjaardag van Scheveningen als badplaats.
Van Amstel is behoorlijk teleurgesteld dat de show niet door kan gaan. Maar er zat niet anders op, legt ze uit in het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf: 'We hebben meerdere meteorologen gesproken en die raden het allemaal af. Windkracht acht kunnen die lichte vliegtuigjes niet aan. En dan is er ook nog negentig procent kans op regen. Dat betekent slecht zicht voor de jongens.'

Volgend jaar een nieuwe kans

Een week opschuiven is geen optie, laat Van Amstel weten: 'De vliegtuigen gaan de winterstalling in voor onderhoud', aldus Van Amstel. 'Maar we willen wel overleggen met de gemeente Den Haag voor een nieuwe datum volgend jaar: 'Maar dan niet in december, dat kan ik wel alvast zeggen', aldus Van Amstel.