Twee aanhoudingen na brand in GGZ-instelling

De Brandweer voor de GGZ-instelling in Oegstgeest
De Brandweer voor de GGZ-instelling in Oegstgeest © Regio 15
OEGSTGEEST - In een instelling van GGZ Rivierduinen aan de Valklaan in Oegstgeest heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. De gang waar de brand woedde werd ontruimd. Twee bewoners van de instelling zijn opgepakt.
De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. Een van de mensen is opgepakt op verdenking van brandstichting. De ander omdat hij de ontruiming zou hebben tegengewerkt.
Elf bewoners moesten hun kamer uit. Ze werden ondergebracht in een andere vleugel van het pand. Ook zijn ze nagekeken door ambulancepersoneel. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Nadat de brandweer de gang had geventileerd, kon iedereen weer terug naar de kamers.  

Massaal uitgerukte hulpdiensten

Omdat de gang moest worden ontruimd zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Volgens een woordvoerder van de brandweer waren er vijftig tot zestig mensen op de been van verschillende hulpverleningsdiensten.
In maart 2011 was er ook brand in een gebouw van GGZ Rivierduinen. Het ging bijna acht jaar geleden om een pand aan de Kasteellaan in Oegstgeest. Er vielen toen twee doden. De GGZ zegt dat ze lering hebben getrokken uit het rapport dat werd opgesteld door de Onderzoeksraad voor Veiligheid na de brand in 2011. Verder wilde de gezondheidsinstelling nog geen commentaar geven.