Nederlandse hockeymannen winnen eerste WK-wedstrijd met speels gemak

Jeroen Herzberger in actie
Jeroen Herzberger in actie © Orange Pictures
REGIO - De Nederlandse hockeymannen van de Leiderdorpse bondscoach Max Caldas hebben hun eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap met 7-0 van Maleisië gewonnen. Jeroen Hertzberger was in de Indiase stad Bhubaneswar met drie doelpunten de grote man aan de kant van Oranje.
Mirco Pruyser, Mink van der Weerden, Thierry Brinkman en Robbert Kemperman scoorden de andere doelpunten. Kemperman speelde in Bhubaneswar zijn tweehonderdste interland.
In de selectie van het Nederlands hockeyelftal zitten vier regiogenoten. De uit Delft afkomstige Thijs van Dam, Leiderdorper Jorrit Croon en HGC-spelers Seve van Ass en Sam van der Ven.

Groepswinst

Nederland speelt woensdag in de tweede groepswedstrijd tegen rivaal Duitsland. Beide landen azen op de groepswinst. Alleen de poulewinnaar plaatst zich bij het WK direct voor de kwartfinales, de nummers twee en drie gaan naar een tussenronde.
Vrijdag verloor Frankrijk de eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap. De ploeg waarin de Leidse tweeling Niels en Pieter van Straaten spelen, verloor met 2-1 van Nieuw-Zeeland.