Betaald geparkeerd met je app? Misschien krijg je toch een boete!

DEN HAAG - Automobilisten die op de zaterdag voor Sinterklaas hun auto hadden geparkeerd via de apps Parkmobile en Park-line krijgen binnenkort misschien toch een parkeerboete. De apps hadden het parkeren niet verwerkt. Daardoor leek het alsof de gebruikers niet betaald hadden. Dat komt door een verkeerd doorgevoerde update van de parkeerapps.

Parkmobile zegt dinsdag dat de fout is teruggedraaid en dat alle transacties alsnog zijn verwerkt. Als mensen inderdaad een bekeuring hebben gekregen, kunnen ze bezwaar aantekenen bij de gemeente met een betaalbewijs van de app. Het bedrijf heeft de betrokken gemeenten, waaronder Den Haag, Alphen aan den Rijn, Katwijk, Leiden en Gouda, op de hoogte gebracht.

Het betreft mensen die zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur hebben geparkeerd in gemeenten die zijn aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register. Dat zijn naast de gemeenten in onze regio onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. Parkmobile heeft alle gebruikers die mogelijk zijn gedupeerd per mail op de hoogte gebracht. Het is niet bekend hoeveel gebruikers daadwerkelijk een parkeerboete hebben gekregen.

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
PARKEREN PARKMOBILE BOETE
Deel dit artikel: