Tim Hofman met handtekeningen voor kinderpardon naar Tweede Kamer

Tim Hofman maakte met #BOOS een documentaire over het kinderpardon
Tim Hofman maakte met #BOOS een documentaire over het kinderpardon © Twitter (@debroervanroos
DEN HAAG - Bijna een kwart miljoen handtekeningen heeft BNNVARA-presentator Tim Hofman verzameld in de hoop een nieuw kinderpardon af te dwingen. Hij biedt de handtekeningen dinsdag aan de Tweede Kamer aan. Hofman doet dat samen met drie kinderen die de hoofdrol hadden in de documentaire Terug Naar Je Eige Land.
Het aanbieden van de handtekeningen gebeurt op Het Plein in Den Haag, bij de ingang van de Tweede Kamer. Alle politici zijn uitgenodigd om de petitie in ontvangst te nemen.
Na het uitkomen van de #BOOS-documentaire begon een initiatief om meer dan vierhonderd vluchtelingenkinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen, te laten blijven. Om ervoor te zorgen dat Hofman het standpunt van hemzelf en de ondertekenaars van de petitie zou kunnen komen toelichten in de Tweede Kamer, waren 40.000 handtekeningen nodig.

'Ja, dus?'

Zijn petitie kreeg extra aandacht door de reactie van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die met de woorden 'Ja, dus?' reageerde nadat een 9-jarig jongetje van Iraakse ouders had verteld dat hij vreest voor zijn leven als hij wordt uitgezet naar Irak. Op donderdag 13 december is een speciale aflevering over het indienen van de petitie te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS.