ADO Den Haag en gemeente op handelsmissie in China: internationaal jeugdtoernooi keert terug

DEN HAAG - Het internationaal jeugdtoernooi wat ADO Den Haag in het verleden altijd organiseerde keert terug. Dat hebben ADO-directeur Mattijs Manders en wethouder sport Richard de Mos tijdens een handelsmissie in China met clubeigenaar United Vansen afgesproken.

De laatste keer dat het toernooi georganiseerd werd, was in 2014. Toen ging het alleen niet door omdat er geen accommodatie gevonden kon worden. De Mos zegt dat de laatste jaren 'de klad erin kwam, waardoor nieuwe edities uitbleven'. 'Samen werken we aan een betere sportbeleving in onze stad. In het Zuiderpark was het roemruchte toernooi altijd een spektakel.'

ADO-directeur Manders is blij met het nieuws. 'De wethouder en ik gaan nu vanuit Den Haag aan de slag om jaarlijks het voetbaltoernooi te organiseren', laat hij weten. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om het toernooi in Beijing te houden. 

Chinese bedrijfsleven

In China is er ook over andere zaken gesproken, aldus De Mos. Zo gaat de wethouder onderzoeken of ADO Den Haag een plek kan zijn waar het Chinese bedrijfsleven in Den Haag samen kan komen. Ook wil de gemeente het bestaande toeristische aanbod van ADO Den Haag-merchandising en -tickets richting de Chinezen verbeteren.

Deel dit artikel: