Scheveningen Light Walk afgelast vanwege slecht weer

© Richard Mulder
DEN HAAG - De Scheveningen Light Walk is afgelast vanwege het verwachte slechte weer. 'De veiligheid op en rondom het parcours kan onvoldoende worden gewaarborgd', aldus de organisatie. De 10.000 wandelaars kunnen daarom vanavond niet van start gaan.
Op zaterdagavond worden windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht. Het KNMI had vanwege bij het slechte weer al een waarschuwing afgegeven.
'Uiteraard betreuren wij dit net zozeer als iedereen, omdat ook wij ontzettend hebben uitgekeken naar deze derde editie van de Scheveningen Light Walk. Een tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid van de wandelaars en acts staat altijd voorop', aldus de organisatie. Deelnemers krijgen het inschrijfgeld niet terug.

Scheveningen Light Walk in 2019 terug

De deelnemers aan de Light Walk zouden langs verschillende licht-, geluid- en vuuracts lopen met verschillende afstanden tussen de 7,5 en 18,5 kilometer. Deelnemers die alsnog naar Scheveningen komen, kunnen nog terecht op de Pier of bij Madurodam. Daar kunnen zij onder andere goodybags afhalen. De Scheveningen Light Walk komt in 2019 terug op zaterdag 14 december.