Politie houdt 'gele hesjes' weg bij Binnenhof

DEN HAAG - De politie heeft zaterdag demonstranten met gele hesjes de toegang geblokkeerd naar het Binnenhof. Ongeveer honderd mensen hadden daar een poging toe gedaan, maar werden tegengehouden door flink wat politiemensen.

De demonstranten hadden zich verzameld op het Plein en kozen opeens koers richting het nabij gelegen Binnenhof. Maar de toegang ernaartoe was door de politie geblokkeerd. De politie was met veel mensen aanwezig, uitgerust met politiepaarden en wapenstokken.

Bij het Plein mochten zaterdag van de Haagse burgemeester Krikke zaterdag maximaal 100 gele hesjes demonstreren. Het protest verliep in eerste instantie rustig.'De één na de ander houdt een toespraak', vertelt Omroep Westverslaggeefster Mariëlle Bakker. 'De één protesteert tegen fake nieuws van de NOS, de ander gaat tekeer tegen Rutte. Het gaat alle kanten op'. Uit voorzorg had de politie het Binnenhof al afgesloten.

De gele hesjes demonstratie was niet de enige demonstratie zaterdag. Op het Malieveld werd gedemonstreerd tijdens de Mars voor het Leven. Op het Malieveld stonden een paar duizend mensen die tegen abortus en euthanasie zijn. Na enkele toespraken op het Malieveld liepen de demonstranten een tocht door het centrum van Den Haag. De mars ging langs het Centraal Station, het Gerechtshof en de kantoren van Unicef van Save the Children.  

Meer over dit onderwerp:
DEMONSTRATIE GELE HESJES
Deel dit artikel: