Plassen in de sprinter en Station Lansingerland-Zoetermeer in gebruik

WC in sprinter
WC in sprinter © ANP
REGIO - Station Lansingerland-Zoetermeer tussen Zoetermeer Oost en Gouda is vanaf zondag officieel in gebruik. Vier keer per uur stopt hier de sprinter Den Haag Centraal - Gouda. De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is zondag ingegaan en dit is een van de wijzigingen. Veel verandert er verder niet. Op hoofdlijnen is de dienstregeling 2019 dezelfde als die van 2018.
Wel kunnen reizigers voortaan in een sprinter naar de wc. Deze zitten in de 118 nieuwe sprinters die de NS heeft besteld bij de Spaanse treinfabrikant CAF. De sprinters zijn energiezuinig, voorzien van wifi, een rolstoeltoegankelijk toilet, stopcontacten, USB-aansluitingen, plek voor de fiets en een gelijkvloerse instap.
De nieuwe treinen gaan gefaseerd het spoor op. Vanaf 2021 worden ook 79 nieuwe intercity's geïntroduceerd.

Meer treinen rijden

Vanaf een aantal stations gaan vanaf zondag meer treinen rijden. Dat geldt onder meer voor de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam waar zeven dagen per week vijf in plaats van vier treinen per uur rijden. Bovendien worden de treinstellen verlengd. Verder is in de dienstregeling sprake van kleine wijzigingen in reistijd op sommige trajecten en in vertrektijden.