Publiek verkiest foto van Mark (15) tot beste foto

Hert in 't licht
Hert in 't licht © Mark de Wit
DEN HOORN - De foto van een damhert omringd door zonnestralen, die de 15-jarige Mark de Wit uit Den Hoorn maakte, heeft de publieksprijs gewonnen bij de Frans Lanting Photo Award van het Wereld Natuur Fonds. De jonge fotograaf maakte de foto tijdens een boswandeling.
Mark fotografeerde het damhert in het Noord-Hollandse dorp Vogelenzang. 'Ik ben vroeg opgestaan om te gaan wandelen en te fotograferen in het mooie licht. En dit hert stond mooi op een duin', zei hij eerder.
De 11-jarige Eve de Koning uit Den Haag was ook genomineerd, maar haar foto van een uilvlinder viel niet in de prijzen.

Jury

Mark wint met zijn publieksprijs onder meer een verblijf in Center Parcs en een meet & greet met fotograaf Jasper Doest. Ook wordt zijn foto opgenomen in een boek en is de foto vanaf 14 december te zien in de ontvangsthal van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.
In de jury van de Frans Lanting Photo Award zaten, behalve naamdrager en wereldberoemd natuurfotograaf Lanting, onder anderen model, actrice en fotografe Kim Feenstra, presentator en WNF-ambassadeur Humberto Tan en de internationaal gelauwerde natuurfotograaf Jasper Doest. Zij beoordelen de inzendingen zowel op het eindresultaat als op het verhaal achter de foto.