PVV-Kamerlid Karen Gerbrands opgestapt: 'Te weinig steun na overlijden Dille'

PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands
PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Karen Gerbrands stapt op als Tweede Kamerlid voor de PVV omdat ze zich te weinig gesteund voelt door haar eigen fractie na het overlijden van Willie Dille.Dat blijkt uit een brief van de Haagse, die woensdagmiddag door Kamerzitter Arib is voorgelezen. Dille zat samen met Gerbrands in de Haagse gemeenteraad en ze waren ook bevriend.
Gerbrands heeft zich 'nog nooit zo alleen gevoeld' als de afgelopen maanden in de Kamerfractie. Dat schrijft zij in haar afscheidsbrief aan de Tweede Kamer.
De zelf gekozen dood van Dille, met wie Gerbrands in de Haagse gemeenteraad zat, greep Gerbrands afgelopen zomer erg aan. Ze rekende in dat 'verschrikkelijke jaar' op een 'warme deken van steun en medeleven van iedereen'. Maar dat viel tegen.
'De kille waarheid is dat ik die steun en dat medeleven maar van een enkeling heb ervaren.' Ze voelt zich niet meer thuis in de fractie en kon niet anders dan vertrekken, laat ze weten.

Terug in de zorg

Omdat ze de opvattingen van de PVV nog altijd deelt, gaat ze wel door in de Haagse gemeenteraad. 'Mijn doel en mijn missie zijn echter nog steeds hetzelfde als die van de PVV. En daarom heb ik in overleg met het bestuur besloten dat ik nog wel actief zal blijven in de gemeentefractie van Den Haag, met een fantastische club mensen', schrijft ze.
Verder gaat de in Delft geboren Gerbrands, die verpleegkundige was en zich namens de PVV jarenlang over de gezondheidszorg ontfermde, weer werken in de zorg. 'Daar ligt nog altijd mijn passie', staat in de brief. De woordvoerder van de PVV-fractie in de Tweede Kamer was woensdagmiddag tegenover Omroep West nog niet in staat commentaar te geven op de uitspraken van Gerbrands.