Spits geplaagd door monsterfile op A4: bijna anderhalf uur vertraging

DEN HAAG - Negentien kilometer file en 93 minuten oponthoud, dat was woensdagmiddag rond half vijf het resultaat van een ongeval op de A4 bij het Prins Clausplein. Komend uit Amsterdam richting Den Haag waren meerdere voertuigen betrokken bij een aanrijding. Drie van de vier rijstroken werden geblokkeerd. Het verkeer werd doorgeleid via de rechter parallelbaan bij Leidschendam.

Tegen vier uur hadden bergers de voertuigen al van de weg gehaald. Omdat het wegdek nog moest worden schoongemaakt bleven de rijbanen afgesloten. 'Het wachten is op de zoabcleaner', zegt René Passet van de ANWB Verkeersinformatie tegen half vijf. Vanwege een pechgeval halverwege de file werd rond kwart voor vijf ook onderweg de rechterrijstrook afgesloten. Daardoor moest het verkeer nog verder inklinken. Ook vond er een paar ongelukken plaats en vielen auto's stil.

'Een aanrijding vlak voordat de spits begint op een punt dat tóch al druk is, dan heb je de poppen aan het dansen', zegt Passet. Ook omdat omrijden via de A44 bij Wassenaar geen soelaas bood. 'Ook daar liep het op.' Rijkswaterstaat gaf tegen vijf uur de weg vrij. De ANWB verwacht dat het dan nog wel even duurt voordat de file is opgelost.Meer over dit onderwerp:
FILE A4 VERKEER
Deel dit artikel: