West Wekker: Naakte blokfluitspeler staat terecht

West Wekker Fluitspeler
West Wekker Fluitspeler © Regio 15
REGIO - Goedemorgen! Vanaf vandaag heeft de gemeente Westland officieel een nieuwe burgemeester. Daarnaast staat de naakte blokfluitspeler - die ervan wordt verdacht een woning kort en klein te hebben geslagen - terecht in de rechtbank. In de rechtbank staan ook de drie verdachten terecht die een inbraak zouden hebben gepleegd in het huis van Raymond van Barenveld.

Dit kun je vandaag verwachten:

  • Bouke Arends wordt dinsdag benoemd als de nieuwe burgemeester van het Westland. De Commissaris van de Koning van Zuid-Hollandc Jaap Smit, is bij de beëdiging en ondertekening van de akte aanwezig.
  • De drie mannen die verdacht worden van de inbraak in het huis van de Haagse darter Raymond van Barneveld staan dinsdag terecht in de rechtbank in Den Haag. Bij de inbraak raakte zijn vrouw Silvia, die thuis was, lichtgewond.
  • Ook de naakte blokfluiter die verdacht wordt van het binnendringen van een woning en het mishandelen van een moeder en dochter moet vandaag voor de rechtbank verschijnen.

Het weer:

De zon schijnt flink, al zijn er ook wel wat wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog en het is fris: maximaal 2 graden.


Beeld: Meteogroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook weten:

  • De term 'blokkeerfries' is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven 'yogasnuiver' en 'mangomoment'. Het woord van het jaar is een initiatief van de Dikke Van Dale.
  • Gevangenispersoneel ziet vrijwel dagelijks signalen van gedetineerden die in gevangenschap hun criminele activiteiten voortzetten. Dat staat volgens de Volkskrant in het rapport Voortgezet crimineel handelen tijdens detentie. Dat maakte de DSP-groep in opdracht van Politie en Wetenschap.
  • De komende drie jaar mogen de huren in de sociale huursector gemiddeld met niet meer dan de inflatie worden verhoogd. Dat betekent voor veel huurders dat hun huurstijging lager zal zijn dan de laatste jaren. Sommige huren worden zelfs bevroren of verlaagd. Dat is volgens het AD de uitkomst van maandenlange onderhandelingen tussen de woningcorporaties, vertegenwoordigd in koepel Aedes, en de Woonbond.

Vanavond op TV West: Team West
Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.

In deze aflevering:
Laatste aflevering voor winterstop (vanaf 15/1 weer nieuwe afleveringen)
- tonen we beelden van twee mannen die in Zoetermeer die een gokautomaat weten open te breken en daar vervolgens al het geld uit halen.
- laten we beelden zien van twee mannen die op de Loosduinseweg in Den Haag een fietser aanvallen en beroven.
- blikken we terug op het jaar 2018 en zetten we een aantal mooie resultaten op een rijtje.

Fijne dinsdag en tot morgen!