IJs ziet zwart van de knuffels, Teddy Bear Toss door fans Hijs Hokij

Teddy Bear Toss | Foto  Nick van der Toorn
Teddy Bear Toss | Foto Nick van der Toorn
DEN HAAG - Het ijshockeyterrein van De Uithof is vrijdagavond bedolven onder de knuffels. Meteen nadat het eerste doelpunt viel van de Hijs Hokij tegen Antwerp Phantoms gooiden de Haagse fans honderden knuffels op het ijs. De actie is een zogenoemde Teddy Bear Toss.
De Teddy Bear Toss is een kersttraditie die is overgewaaid uit Canada. IJshockeyfans gooien knuffels op het ijs na het eerste doelpunt van de thuisspelende club.
In Canada en de Verenigde Staten is de Teddy Bear Toss al jaren een traditie in kersttijd. Na het eerste doelpunt van de thuisspelende club gaan de fans los. In sommige gevallen belanden meer dan 35.000 knuffels op de ijsvloer en moet de wedstrijd ruim tien minuten worden stilgelegd om ze te verzamelen.

Speelgoedbeurs

Het initiatief van de Teddy Bear Toss in Den Haag vrijdagavond kwam van de 30-jarige Viktor Gibbs Sjödin, ijshockeyer van Hijs Hokij. De Zweed wil de knuffels doneren aan de Speelgoedbeurs. Haagse kinderen waarvan de ouders een Ooievaarspas hebben mogen hier een paar keer  per jaar een cadeautje uitzoeken.
Toen vrijdag de eerste goal viel werd de ijsvloer onder een tsunami van knuffels bedolven, schrijft de organisatie zelf trots op Facebook.
Vorig weekend werd een Nederlands record gevestigd tijdens de Teddy Bear Toss in Sittard-Geleen. Daar werden tijdens de thuiswedstrijd van Microz Eaters Limburg tegen Ahoud Devils uit Nijmegen 18.534 knuffels op het ijs gegooid.
Hoe lang dit record standhoudt moet morgen blijken: dan spelen de Microz Eaters Limburg en Cairox Hijs Hokij tegen elkaar.