Daklozenopvang voormalig Juliana Kinderziekenhuis open voor eerste bewoners

Het pand van het Juliana Kinderziekenhuis aan de Sportlaan.
Het pand van het Juliana Kinderziekenhuis aan de Sportlaan. © Omroep West
DEN HAAG - Na een verbouwing van een paar maanden gaat maandag de Noodopvang Sportlaan in Den Haag open. Twintig vrouwen zijn nu de bewoners van het voormalig Juliana Kinderziekenhuis.
De nieuwe daklozenopvang biedt 24 uur per dag begeleiding. In totaal is er in de opvang plaats voor veertig vrouwen en vijftig mannen. De cliënt maakt samen met de begeleiders een plan om uiteindelijk uit de noodopvang te komen.

De komst van de daklozen naar de Sportlaan stuitte in eerste instantie op veel weerstand in de nabijgelegen Vogelwijk. 'Waarom is er vooraf geen overleg geweest met de buurtbewoners en wordt alles zo snel beslist?', vroeg een bewoner zich tijdens een bewonersbijeenkomst af.

Bewoners gerustgesteld

Na afloop van die bijeenkomst waren de meeste buurtbewoners gerustgesteld. 'Laten we deze mensen helpen en ze welkom heten. En hopen dat ze vanuit deze tijdelijke opvang een volwaardig huis kunnen krijgen en hun leven weer op kunnen pakken’, liet een onderneemster uit de buurt weten.

De nieuwe bewoners werden maandagochtend warm welkom geheten door bewoners van de Vogelwijk. Bij de noodopvang werden cadeaus en hapjes langsgebracht.