Eropuit met (klein)kinderen in de kerstvakantie: 5 tips uit de regio

REGIO - Afspreken met schoolvriendjes, logeren bij opa en oma, naar een van de (kerst)films in de bioscoop of alvast vuurwerk uitzoeken voor oudjaarsavond. Vast een herkenbare opsomming voor veel ouders. Wat is er nog meer te doen in onze mooie regio? We noemen, net als vorige week, de 5 leukste uitjes in onze regio voor de tweede vakantieweek en we geven kaartjes weg voor een van de uitjes!

Oliebollenrit in de sfeer van vroeger (Katwijk/Leiden)

Van donderdag 27 december tot en met zondag 30 december kun je bij de Stoomtrein Katwijk Leiden een winterse stoomrit maken langs het Valkenburgse Meer. In het bijbehorende museum is er nog meer treinplezier met o.a. een modelbaan. Een toegangskaartje kost € 10,00 voor volwassenen. Kinderen van 4-12 jaar betalen € 8,00. Kinderen jonger dan 4, mogen gratis naar binnen. Kaartjes geven toegang tot de treinrit en het museum. Inclusief een oliebol en warme drank.
  • Leuk voor alle leeftijden
  • We mogen vrijdagmiddag 4 kaarten weggeven voor dit leuke uitje! Update17.00 uur: de prijs is inmiddels weggegeven. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Golfen tussen de dino’s (Gouda)

Voor alle dino liefhebbers is er een leuk dagje uit in Gouda in het
. Trek warme kleren aan en loop de avontuurlijke 18-holes tussen levensechte dinosauriërs en fossielen. Helemaal spannend: Jurassic by Night waar je na 18.00 uur in het sfeervol verlichte park speelt. Er zijn tarieven voor mini, junior en senior avonturiers en er zijn ook familie tickets. Let op: in het radioprogramma van Margriet tussen 14.00 - 16.00 uur mogen we kaarten weggeven aan een gezin! Luister vrijdagmiddag naar 89.3 Radio West en
maak kans op vrijkaarten
voor dit leuke uitje!


3 grootse balletvoorstellingen in het Zuiderstrandtheater (Den Haag)

Het verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette wordt getoond door het Charkov City Opera & Ballet op zondag 30 december om 14.30 uur.
is een feest voor jong en oud.

Op dinsdag 1 januari is om 14.30 uur
te zien, uitgevoerd door hetzelfde ballet.

Op vrijdag 4 januari om 20.00 uur strijkt het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan neer voor de klassieker
. Deze uitvoering is groots en indrukwekkend!

  • Leeftijd: Vanaf ca. 8 jaar (vanwege de lange zit en duur van de balletvoorstellingen)

Sprookjesachtige ontmoetingen bij Carnivale (Den Haag)

Het Huijgenspark is van 27 tot en met 30 december omgetoverd tot een sprookjesachtig verlichte omgeving voor een spektakel met vuurkunstenaars, danseressen, reizende rariteiten en spraakmakende attracties zoals ‘Rocketman’ en ‘De Koordloper’. Waan je in de jaren ’30 van de vorige eeuw tijdens festival Carnivale! Online tickets bestel je alvast
.  

  • Voor alle leeftijden
  • Open van 15.00 – 01.00 uur  

Lampjes, lichtjes en LEDjes in het Science Centre Delft

Het vakantie thema van
is: Lampjes, Lichtjes & LEDjes. In de workshop Winters LED huisje (29 dec, 2 jan en 4 jan) maak je je eigen figuurtje en voorzie je deze van LEDjes. In de soldeerworkshop 'Mr. Robotto' (30 dec, 3 jan en 6 jan) leer je over elektriciteit, stroomkringen en solderen en ga je weg met een knipperende robotbroche. De workshops worden de hele dag gegeven en de eerste sessie start rond 12:00 uur.

  • Winters LED Huisje is voor kinderen vanaf 7 jaar en kost €3
  • Mr. Robotto is voor kinderen vanaf 9 jaar en kost €6

Wil je meer inspiratie opdoen voor leuke uitjes en activiteiten? Luister dan op zaterdag van 9:00 – 12:00 uur en op zondag van 10:00-12:00 uur naar UIT! op 89.3 Radio West. Rogier van der Zanden vertelt waar je moet zijn en geeft leuke prijzen weg!