Gemeente Den Haag waarschuwt voor spookfacturen: 'Wie goed kijkt, ziet dat deze is gekopieerd'

Een deel van de spookfactuur
Een deel van de spookfactuur © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft drie meldingen binnen gekregen van mensen die een spookfactuur hebben ontvangen van de afdeling Belastingzaken. De gemeente gaat aangifte doen van oplichting, meldt een woordvoerder. Het is niet bekend of nog meer mensen zo'n spookfactuur hebben ontvangen.
Volgens de gemeente zit de spookfactuur in een envelop met daarop de tekst: 'Let op, post van Belastingzaken'. 'De envelop lijkt origineel, maar wie goed kijkt kan zien dat deze is gekopieerd. De brief zelf verschilt in veel opzichten van de originele brieven die de gemeente verstuurt', aldus de woordvoerder.
De brieven zijn gedateerd op 21 en 26 december en zijn volgens de gemeente vermoedelijk niet via de post bezorgd, maar zelf verspreid. 'Inmiddels is duidelijk dat alle drie de melders in een flat wonen en dat in ieder geval in één flat meerdere brieven zijn verspreid. De gemeente gaat vandaag alle flatbewoners met een brief waarschuwen om de rekening niet te betalen.'

'Check het rekeningnummer goed!'

De gemeente vraagt daarnaast bewoners die na 21 december post hebben ontvangen van de afdeling Belastingzaken, het rekeningnummer goed te checken. 'Het juiste rekeningnummer van Belastingzaken is NL12 BNGH 0285 1336 75 (ten name van GEM DENHAAG-BELASTINGEN)', besluit de woordvoerder.