'Relatief rustige' Oud en Nieuw voor ziekenhuizen

Vuurwerk Hofvijver.
Vuurwerk Hofvijver © ANP
DEN HAAG - Het was een relatief rustige nacht voor de meeste medewerkers van ziekenhuizen in de regio. Wel werden op alle plekken vuurwerkslachtoffers en mensen met een alcoholvergiftiging binnengebracht.
Het HagaZiekenhuis in Den Haag moest veertien vuurwerkslachtoffers helpen. Ze hadden oogletsel en brandwonden. Onder de slachtoffers was ook 'een behoorlijk aantal' kinderen, laat een woordvoerder weten. Elf mensen werden binnengebracht met een alcoholvergiftiging.
De spoedeisende hulp van het LUMC in Leiden ervoer een drukke nieuwjaarsnacht. Er werden acht mensen binnengebracht met vuurwerkletsel; meer dan vorig jaar. Volgens een woordvoerder hadden ze zwaar letsel door knalvuurwerk. Drie van hen moesten vanwege handletsel geopereerd worden. Twee patiënten hadden een alcoholvergiftiging.

Jonger dan zestien

Het Alrijne Ziekenhuis en het Groene Hart Ziekenhuis hebben geen cijfers bekendgemaakt. Het enige wat een woordvoerder zegt is dat er samen met het LUMC zeventien vuurwerkslachtoffers werden behandeld. Zes mensen moesten naar het ziekenhuis omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Het Langeland Ziekenhuis Zoetermeer publiceert helemaal geen cijfers over mensen die werden behandeld.
Bij de Spoedeisende Hulp van het HMC Bronovo en het HMC Westeinde werden acht vuurwerkslachtoffers behandeld. Een van hen moest naar de intensive care vanwege het inademen van roetdeeltjes. Drie slachtoffers waren jonger dan zestien jaar. Een woordvoerder zegt dat de nacht 'relatief rustig' is verlopen.
Minder mishandelingen

Opvallend is volgens de woordvoerder dat er veel minder mensen dan in andere jaren tijdens Oud en Nieuw mishandeld zijn. Vorig jaar werden twaalf mensen binnengebracht die waren mishandeld, dit jaar drie.
In het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft werden vier vuurwerkslachtoffers behandeld. Ze hoefden niet opgenomen te worden. Zes mensen kwamen binnen met een alcoholvergiftiging. Ook zij mochten na behandeling weer naar huis.
LEES OOK: