Jaarwisseling op meeste plaatsen relatief rustig verlopen

REGIO - De jaarwisseling is op de meeste plekken zonder grote problemen verlopen. In Westland en Zoetermeer was de sfeer overwegend gemoedelijk, zo laten de gemeenten weten.

Wel had de brandweer in Westland het druk met wat branden, vuurwerkoverlast en aanhoudingen. De politie moest een paar mensen aanhouden. Burgemeester Bouke Arends is tevreden over het verloop van de nacht, al vindt hij het wel vervelend dat niet alles goed ging.

'De gemeente en hulpdiensten doen er alles aan wat in hun mogelijkheden ligt om de jaarwisseling goed te laten verlopen, maar hebben daar wel hulp van inwoners bij nodig. Veiligheid maak je immers met elkaar. Het is jammer dat die verantwoordelijkheid niet door iedereen wordt gevoeld.'

53 kleine branden


Ook Zoetermeer heeft een 'relatief rustige' jaarwisseling achter de rug. De brandweer kwam in actie voor 53 kleine branden. De politie greep in bij vechtpartijen en vuurwerkoverlast. Er zijn acht aanhoudingen verricht, zo laat de gemeente weten.


Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer reed tot in de ochtend met de politie mee door de stad. 'Het was een feest om zoveel mensen vrolijk op straat te zien. De inzet van vrijwilligers, politie, brandweer, handhaving, andere diensten en ingehuurde beveiligingsbedrijven draagt enorm bij aan die goede sfeer. Het is jammer dat er toch weer mensen zijn die zich niet weten te gedragen'.

Vuurwerkvrije zones


Het feest in de nieuwjaarsnacht in SilverDome was volgens de gemeente een groot succes 2.200 jongeren tussen de 16 en 22 jaar zijn op het feest afgekomen. Naast de vuurwerkvrije zone rondom de Markt en Stadhuisplein zijn naar aanleiding van een burgerinitiatief dit jaar voor het eerst vier buitengebieden als vuurwerkvrije zone aangewezen. In deze gebieden werd door de gemeente toezicht gehouden op het naleven van het vuurwerkverbod. Daarbij deden zich geen bijzonderheden voor.

Meer over dit onderwerp:
ZOETERMEER JAARWISSELING
Deel dit artikel: