Auto met Leidenaren rijdt in op agenten, politie schiet gericht

De politie schoot gericht op de auto.
De politie schoot gericht op de auto. © AS Media
LEIDEN - Twee mannen uit Leiden zijn in de nieuwjaarsnacht door de politie beschoten, omdat ze met de auto op twee agenten zouden zijn ingereden. Dat gebeurde op de Prins Alexanderlaan in Capelle aan den IJssel.
De politie wilde de wagen met daarin de twee Leidenaren aan de kant zetten vanwege gevaarlijk rijgedrag op de A20. Bij het zien van het stopteken besloot de bestuurder ervandoor te gaan. Na meerdere gevaarlijke acties reed de auto op twee politiemannen in. 'Hij stuurde recht op hen af', zegt de politie.
'Omdat de bestuurder op de agenten bleef afrijden, trokken zij hun vuurwapen en schoten gericht op de auto. Op het laatste moment gooide de verdachte zijn stuur om en reed om de politieauto heen.' Iets verderop kon de wagen met de Leidenaren worden klemgereden.

Poging tot doodslag

De bijrijder, een 26-jarige man uit Leiden, kon meteen worden aangehouden. De bestuurder, een Leidenaar van 29, probeerde nog weg te rennen, maar kon niet veel later alsnog worden gearresteerd. De automobilist wordt verdacht van onder meer poging tot doodslag.