West Wekker: dineren bij de politie en bouwers vreugdevuren komen met verklaring

REGIO - Goedemorgen! Vandaag is het 2 januari en voor sommige mensen de eerste werkdag van 2019. De politie in Rijswijk organiseert een diner voor eenzame ouderen. En de vreugdevurenbouwers komen vandaag met een verklaring na de vonkenregen op Scheveningen.

Dit kun je vandaag verwachten:

  • De gemeente gaat vandaag verder met het schoonmaken en schoon spuiten van de straten in Scheveningen. Daar daalde tijdens de Jaarwisseling een regen van vuur neer door het grote vreugdevuur. Woensdagavond komen de bouwers bij elkaar en zal er een verklaring komen.
  • Op Openbaarheidsdag worden onder meer archieven in Leiden geopend, die in verband met privacy of landsbelang eerder nog niet toegankelijk waren. In de studiezaal van Erfgoed Leiden en Omstreken is het mogelijk om na 75 jaar het Leids politiearchief uit 1943 in te zien.
  • Dertig eenzame ouderen worden door de Rijswijkse politie opgehaald voor een speciaal nieuwjaarsdiner. Ze worden thuis opgehaald en in een feestelijke colonne het politiebureau binnengebracht. De wijkagenten van Rijswijk verzorgen de maaltijd.
  • En in Noordwijk wordt het nieuwe gemeentebestuur geïnstalleerd. De 27 gemeenteraadsleden van de nieuwe fusiegemeente Noordwijk gaan stemmen over de nieuwe wethouders.

Het weer: Het wordt een bewolkte dag, maar het blijft wel droog. Met een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind wordt het ongeveer 8 graden..

Afbeelding

Beeld: Meteogroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Dit moet je ook nog weten:

  • De grote steden in Nederland hebben meer inwoners gekregen. Den Haag, Amsterdam en Rotterdam groeiden vooral door meer immigratie uit het buitenland. Tegelijkertijd vertrokken veel inwoners van de drie steden naar de voorsteden.
  • Zes Nederlandse F-16's komen terug naar Nederland na een missie in het Midden-Oosten. De gevechtstoestellen werden ingezet in de strijd tegen Islamitische Staat.
  • En de rechter in Nijmegen doet uitspraak in de zaak tegen een man die een zwakbegaafd stel zou hebben gebruikt als slaven. De 48-jarige Nijmegenaar zou de slachtoffers hebben bedreigd en mishandeld en ook lijfstraffen hebben uitgedeeld. Tegen de man is vijf jaar cel en tbs geëist.

Fijne dag!

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: