Alweer zeer grote brand bij afvalverwerker Renewi Wateringen; burgemeester wil evaluatie

WATERINGEN - In Wateringen heeft donderdagavond een zeer grote brand gewoed bij afvalverwerker Renewi Contrans. De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde al snel op naar zeer grote brand. Iets na 23.00 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was.
De brand woedde in een grote loods waar huishoudelijk afval opgeslagen lag. Over de oorzaak is nog niets bekend. In de omgeving waren lange tijd grote rookwolken en flinke vlammen zichtbaar. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.
Het is niet de eerste keer dat de Wateringse afvalverwerker getroffen wordt door een grote brand. Afgelopen jaar was het in april en mei drie keer kort achter elkaar raak. Meerdere loodsen van Renewi gingen toen in vlammen op. De schade liep destijds op naar zeker 1,5 miljoen euro.

Reactie burgemeester

Burgemeester Bouke Arends uit zijn zorgen na de brand en laat via Twitter weten dat hij 'van een ieder verwacht dat alles wat noodzakelijks is gedaan wordt om brand te voorkomen'. 'Met brandweer en omgevingsdienst zullen we de situatie bij het bedrijf nader beschouwen.'
De N211 van Hoek van Holland naar Delft is tussen Den Haag Zuid en de snelweg A4 bij Rijswijk vanwege de rookontwikkeling afgesloten, meldt de ANWB.
LEES OOK: