Lara van Ruijven verovert Nederlandse titel op NK shorttrack

NAALDWIJK - Lara van Ruijven heeft bij de NK shorttrack in Heerenveen de Nederlandse titel veroverd. De Naaldwijkse had na vier onderdelen de meeste punten verzameld. Voor Van Ruijven was het haar tweede Nederlandse allroundtitel na haar primeur in 2015. Ook Daan Breeuwsma pakte de titel.

Beide kampioenen zijn verzekerd van deelname aan de EK shorttrack komend weekeinde in Dordrecht. De selectiecommissie van de schaatsbond KNSB wijst de andere deelnemers aan. Nederland heeft zowel bij de mannen als vrouwen recht op drie individuele EK-tickets. Oranje neemt in Dordrecht eveneens deel aan de beide relays (aflossing).

Van Ruijven schreef bij de NK zowel de 500 meter als 1000 meter op haar naam. Suzanne Schulting, de kampioene van 2017, zegevierde op de 1500 meter en in de superfinale. De olympisch kampioene op de 1000 meter kwam op de 500 meter (halve finales) en de 1000 meter (finale) ten val en moest daardoor in het eindklassement genoegen nemen met de tweede plek. Selma Poutsma eindigde als derde.

Meer over dit onderwerp:
SHORTTRACK NAALDWIJK LARA VAN RUIJVEN
Deel dit artikel: