Haags Jeugdlintje viert tienjarig jubileum

DEN HAAG - Komend voorjaar worden voor de tiende keer de Haagse Jeugdlintjes uitgereikt. En dat moet natuurlijk worden gevierd. Hoe doe je dat anders dan deze bijzondere vrijwilligers in het zonnetje te zetten? Dat gebeurt met een tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis, die dinsdagmiddag wordt geopend.

In de voorgaande edities zijn in totaal 93 Haagse jongeren beloond met een Haags Jeugdlintje. Om daarvoor in aanmerking te komen moesten ze zich minimaal een jaar vrijwillig inzetten voor Hagenaars of de stad, een bijzondere maatschappelijke prestatie hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen.

De uitreiking van het Haags Jeugdlintje is dit jaar op 26 april. Aanmeldingen voor de tiende editie kunnen nog tot en met 8 februari worden ingediend. Een jury beoordeelt dan of de eervolle vermelding wordt toegekend. Want voor de duidelijkheid: je ontvangt een Jeugdlintje. Projectleider Saskia Fils: 'Nee, het is geen wedstrijd. Het zijn ook geen winaars. Het zijn ontvangers van een onderscheiding.'

LEES OOK: Zandzakken voor de deur: hoog water verwacht

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG JEUGDLINTJE ATRIUM TENTOONSTELLING
Deel dit artikel: