Geen waarschuwingen meer: overtreders bromfietsverbod centrum Alphen op de bon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Brom- en snorfietsers mogen sinds eind vorig jaar niet meer door een gedeelte van het Alphense centrum rijden. Tot afgelopen weekend kregen mensen die dat toch deden alleen een waarschuwing, maar vanaf maandag gaan de politie en handhavers daadwerkelijk bekeuringen uitschrijven.

Ook gaat de gemeente Alphen aan den Rijn zogeheten ANPR-camera’s plaatsen. Met die camera’s wordt de kentekenplaat van passerende voertuigen gescand, waardoor overtreders automatisch een bekeuring op de deurmat krijgen. Die bekeuring kost zo’n honderd euro.

Het verbod geldt voor de Julianastraat, Raadhuisstraat, Sint Jorisstraat, Rijnplein, Thorbeckeplein en de Van Mandersloostraat. De gemeente Alphen wil met deze maatregel het winkelgebied aantrekkelijker en veiliger maken.

LEES OOK: Scooter- en brommerverbod in Alphen: 'Ze rijden je broek uit je naad'

Op de hoofdroute door het centrum mogen scooters en brommers wel blijven rijden. Het gaat om de Castellumstraat, Pieter Doelmanstraat en de Van Boetzelaerstraat; bij het gemeentehuis, de Alphensebrug en het voormalige V&D-pand.

Deel dit artikel: