ADO Den Haag verliest op trainingskamp van Turkse topclub

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek een oefenwedstrijd gespeeld tegen Trabzonspor. De Turken -die tweede staan in de Turkse competitie- wonnen met 3-1 van de mannen van Fons Groenendijk. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Yuning Zhang.
ADO Den Haag was voor rust de iets mindere ploeg. De Haagse equipe stond tactisch sterk, maar zag de technisch betere Turken toch een paar keer door de verdediging glippen. Dit resulteerde na 27 minuten in de 1-0 door de Ghanees-Italiaanse voetballer Caleb Ekuban.
Na 44 minuten voetballen trok Yuning Zhang de stand gelijk. De Chinees werkte de bal binnen na goed voorbereidend werk van Nasser El Khayati. Meteen daarna gingen beide ploegen aan de thee.

Geen grote kansen

Het eerste gedeelte van de tweede helft viel er weinig te beleven aan de Turkse Rivièra. Beide ploegen lieten de bal vooral op het middenveld rondgaan. Tot echt grote kansen kwam het niet.
De laatste twintig minuten liet Trabzonspor zien waarom ze tweede staan in de Turkse competitie. Via invaller Abdülkadir Parmak en wederom Caleb Ekuban liepen de Turken uit naar de 3-1 eindstand.
Komende vrijdag speelt ADO Den Haag tegen de koploper van de Turkse competitie: Istanbul Basaksehir

Scoreverloop Trabzonspor - ADO Den Haag: 3-1 (1-1)