Zesde etappe Africa Eco Race door weersomstandigheden gecanceld

STOMPWIJK - Aad van Velsen uit Stompwijk neemt in de eerste twee weken van 2019 met zijn vrachtwagen deel aan de Africa Eco Race, een loodzware rally van twaalf etappes door Marokko, Mauritaniƫ en Senegal. Omroep West publiceert dagelijks een video-impressie van het evenement. Met vandaag: de rustdag die vanwege weersomstandigheden werd verlengd.

Na vijf etappes mochten de coureurs weer starten in de Africa Eco Race. De drie helikopter van de organisatie gooiden echter roet in het eten. Door weersomstandigheden konden de heli's niet opstijgen. De helikopters zijn nodig om de veiligheid van de coureurs in de gaten te houden. Om garant te kunnen blijven staat voor de veiligheid besloot de organisatie om de zesde etappe te cancelen.

Van Velzen staat vierde in het truckklassement. Daarmee is hij de beste Nederlanders in het klassement. Morgen is de etappe een lus en is de vertrek- en aankomstplaats Chami in Mauritanië. Tijdens de racedag moeten de coureurs bijna 500 kilometer door het Afrikaanse land rijden.  

LEES OOK: Deelnemers Africa Eco Race laten Marokko in volle vaart achter zich

Meer over dit onderwerp:
AFRICA ECO RACE
Deel dit artikel: