West Wekker: Moordverdachte Alphen en Leidse jihadist Reda N. voor de rechter

Onderzoek na vondst lichaam in Alphen aan den Rijn
Onderzoek na vondst lichaam in Alphen aan den Rijn © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Vandaag dienen twee grote rechtszaken. Zo verschijnt de verdachte van de moord op een 54-jarige man uit Dreischor vandaag voor de rechter. Ook dient de zaak tegen de Leidse Syriëganger Reda N..

Dit kun je vandaag verwachten:

  • Vandaag dient de rechtszaak tegen de verdachte van de moord op een 54-jarige man uit Dreischor. De man uit Zeeland werd in augustus dood aangetroffen in zijn bedrijf in Alphen aan den Rijn. Hij werd met zware en scherpe voorwerpen op zijn hoofd geslagen en met een snoer gewurgd. Verdachte is zijn 58-jarige zakenpartner uit Alphen.
  • Ook Syriëganger Reda N. verschijnt vandaag in de rechtbank. De 24-jarige Leidenaar wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het ronselen van nieuwe leden voor de gewapende strijd in Syrië. Of N. zelf aanwezig is bij de zaak, is de vraag. Bij de eerste niet-inhoudelijke zitting was hij er niet bij.

Het weer:
Langs de kust nog een enkele bui, maar geleidelijk meer opklaringen. Het wordt zo'n 7 graden met een noordenwind die matig tot krachtig is.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
Dit moet je ook nog weten:
  • Vandaag weten we hoe de Nederlandse tuinbouwsector het het afgelopen jaar heeft gedaan. De jaarcijfers van 2018 worden namelijk bekend gemaakt. Ook wordt de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 uitgereikt.
  • Vanavond vindt bij het Amsterdamse Homomonument een Viering van de Liefde plaats, in reactie op de orthodox-protestantse Nashville-verklaring. Ook in onze regio wordt er op verschillende plekken een antwoord gegeven op dit pamflet tegen onder meer homoseksualiteit en transgenderisme.
  • Nederlanders moeten zich beter voorbereiden op hun vakantie, zeker als ze naar een bestemming buiten Europa gaan. Die oproep doet minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat Nederlanders het afgelopen jaar veelvuldig naar verre landen reisden maar zich vaak niet goed informeerden over de bestemming.

Vanavond op TV West:
- winter deel 1 (herhaling)

Wat valt er allemaal te ontdekken in het duingebied tussen Monster en Katwijk? Programmamaker Erik Kooyman struint door het zand, het helmgras en de dichte begroeiing van het duinbos. Stiekem legt hij dieren en andere natuurverschijnselen vast op camera. Elk seizoen zendt TV West twee delen uit van Struinen door de Duinen. Zo zien we de invloed van de seizoenen op onze kuststreek.